Atlantis the Palm – Familjelyx i Dubai

Dubai som utmanar Las Vegas om att allt är möjligt är ett hett resmål för många svenskar. Med direktflyg från Arlanda tar både Emirates och Norwegian dig dit på cirka 6 timmar och det är något helt annat än Medelhavet som väntar. För den som söker städer och länder med djup själ kan stryka Dubai direkt, i övrigt kan du hitta exakt allt du önskar dig.

Idag får du följa med till lyxhotellet Atlantis the Palm, juvelen längst ut på den konstgjorda ön som skapar utseendet av en palm från luften. På väg från flygplatsen hinner vi avverka cirka 20 minuter taxi längs den 6-filiga motorvägen innan vi svänger av mot Palm Jumeirah där motorvägen blir stadsgata med två filer i vardera riktning. Efter ett par minuters färd ser vi hur hotellet tornar upp sig i horisonten samtidigt vägen sjunker ner i en tunnel under vattennivån för att kunna ta sig hela vägen ut på sista palmbladet. Uppe ur tunneln närmar vi oss den ståtliga entrén som Atlantis välkomnar med. Ett snabbstopp hos en vakt som håller en bom för att stoppa icke välkomna gäster och vi rullar in vid hotellentrén där ett par dagars skön semester skall påbörjas.

Vi får hjälp med väskorna fram till den stora hotellincheckningen och får veta att vi ska bo i ett Deluxe rum med havsutsikt, hotellets minsta rum men med gott om utrymme i dess 60 kvm och väl tilltagna ytor. Hela hotellet andas ett orientaliskt kungatema med sten, glas och utsmyckningar av guld. På hotellets entrévåning, som är enorm i sig, är takhöjden cirka 10 meter med stora valv som löper genom gångarna som löper ut från hotellets mitt.

En dag på Atlantis – Vattenland, delfiner och strandhäng
Vi får börja med att deklarera att vi trivs med att spendera hela semestern på Atlantis utan att lämna hotellet en enda gång. Anledningen till det är att hotellet har allt och lite till för den som vill bli förförd och samtidigt få lugn och ro.

Vi vill med detta stycke beskriva en av dagarna vi spenderar på semestern, och det är många som liknar denna när vi är här. Morgonen börjar vid 9-tiden och familjen vaknar upp med en otrolig utsikt från 18e våningen. Utsikten, som är vänd in mot fastlandet, är otrolig med en skyline som hänför. Vi tar oss ner till Kaleidoscope, en av två stora buffetrestauranger, där olika länders influenser möter varandra och känner oss direkt välkomna av servicepersonalen som tar emot och hjälper till att hitta ett lämpligt bord. Frukosten som bjuds är av alla stilar samtidigt vilket gör att det verkligen inte saknas alternativ, till och med färsk fisk och en del varmrätter bjuds.

Efter frukosten vänder vi upp till rummet för att byta till badkläder och tar oss ut i den underbara värmen. Vi går ner mot stranden och tar sikte mot det stora vattenlandet. Vattenlandet som rymmer lika många attraktioner som Gröna Lund har ett par höjdpunkter för den som vill ha lugnet. Vi tar oss till favoriten direkt, den 2 kilometer långa floden som behärskas på uppblåsta ringar i olika storlekar. Banan har flera olika vägar i sig, något för den äventyrlige mer likt flodpaddling eller lugnt och mjuka vågor. Här spenderar vi gärna mer än en timme och bara flyter med och ser om omkring.

Ett besök hos delfinerna i Dolphin Bay där du kan simma med delfiner finns på ett par minuters promenad från badfloden och är ett härligt och lugnt område där tiden står still. Vi vänder tillbaka mot hotellet med en golfbil för lunch på The Burger Joint, en av tre restauranger vid ett inomhus-torg, för en Wagyu hamburgare. Efter lunch beger vi oss ner på den privata stranden. Stranden, som endast får besökas av hotellets gäster är så lugn att den är en motsats till vilken strand vid Medelhavet som helst. Vattnet är kristallklart och solsängarna såklart gratis. Vi bygger sandslott, dricker en fruktdrink eftersom alkohol inte är tillåtet här och unnar oss lite sol innan vi beger oss upp mot rummet igen.

Klockan närmar sig åtta och med små barn är det hög tid för middag, även om de flesta andra kommer äta senare i den här staden. Vi har bokat bord på Bread Street Kitchen by Gordon Ramsey, en av en handfull finare restauranger som gömmer sig i katakomberna under hotellet. Restaurangen som har en systerrestaurang i London är enkel men fin mat i en social atmosfär. Servicen är klanderfri och priserna är överkomliga. Restaurangbesöket är en transportsträcka med barn och vi är in- och ut inom 40 minuter. Innan sovdags för barnen vandrar vi runt nere vid det stora akvariet som är en turistattraktion av rang. Där kan vi njuta av gott italienskt kaffe, glass av bästa sort och känslan av att tiden står still igen eftersom inget ljus utifrån omvärlden syns till förutom genom akvariets fönster.

Godnatt Atlantis.

Vi spenderar en gång om året i Dubai och reslängden är 4-6 dagar per gång. Vår favoritperiod att resa dit är i början av mars när temperaturen är runt 30 grader. Om du inte tycker det är värt att spendera hela resan på Atlantis, lova att bo där en natt och gör dagen innan och efter till mesta möjliga. När vi reser bokar vi så ofta vi kan med Half Board och då ingår frukost och middag och du får 50% off på maten på lunchen.

Från Sverige finns flera sätt att boka Atlantis på. Atlantis egen hemsida lovar prisgaranti och där igenom har vi bokat flest gånger, men nu senast bokade vi Vings egen hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *