Handtag och knoppar – nu enklare på nätet

I takt med att allt fler får tillgång till bra internet och att händiga människor med kunskap inom film och foto lägger ut inspirerande videos på hur man bygger saker själv så har DYI-trenden blomstrat de senaste åren. För dig som vill ge köket lite ny energi finns många tillvägagångssätt, bland annat kan du slipa ner dina befintliga luckor och ge de nytt liv med färg. För dig som inte är fullt så händig finns sen ett par år tillbaks företag som Superfront.se och Pickyliving.se. Där kan du som äger ett IKEA-kök på ett billigt sätt, nåja, uppdatera köksluckorna med många spännande alternativ. Många av de är dessutom både finare och mer prisvärda än att köpa kök från tillverkare som HTH, Marbodal eller Vedum.

Ny sajt gör det enklare att köpa handtag och knoppar på nätet

För mig som är tokig i handtag och snygga knoppar har det länge varit nästan omöjligt att köpa dessa online eftersom det varit omöjligt att få en överskådlig vy över hur de ser ut eller sortera på material eller finish. Hos de allra flesta bygghandlare är dessutom utbudet snålt i förhållande till de sajter som finns på nätet. Men nu har ett nytt företag gjort något åt saken och de verkar satt en hög ribba för ambitionen. Sajten där du hittar knoppar och handtag på nätet är frontapply.se och bakom står ett företag i Stockholm med ett brett sortiment av beslag. Det jag gillar med denna e-handel är att de har ansträngt sig för att hjälpa mig som kund. Ett exempel är att de låter mig välja själv hur jag vill sortera och filtrera produkterna, och det tack vare en kombination av en väl fungerande sajt ihop med ett informationsdjup om varje produkt.

Jag letar efter nya kökshandtag och hade inte riktigt bestämt mig för vad jag ville ha. Jag har idag ett kök med luckor i matt stålgrå och en bänkskiva i ljus carrara marmor. Samtliga vitvaror är dolda bakom fronter och hällen är i svart, desamma med spisfläkten. Jag visste att jag ville ha antingen någon typ av mässing eller krom, där krom skulle vara att gå safe, medan mässing är lite svårare att kombinera. Det första jag möttes av inne på frontapply.se är en sektion där jag kan välja att gå in i shoppen efter att ha bestämt utförande, i detta fall krom.

Det visade sig snabbt att det fanns 89 olika handtag och knoppar att välja på och när jag ytterligare filtrerat på C/C-måttet 160 mm (den storlek jag har på handtagen idag) fanns det 18 stycken handtag kvar. Där hittade jag min favorit direkt – Handtag Lounge i krom med svenskt läder som svepts runt. Sjukt snygga! Att de är gjorda för hand gör att priset ökar något, från de utan läder, men jag vill ha en lyxig touch på köket så det får bli dem. Jag behöver 12 stycken och dessa kostar 365 kronor styck, så totalsumman hamnar på 4 380 kronor med fri frakt.

Passar på att köpa matchande knoppar

Loop i svart läder med krom

När jag ändå är igång och ska investera i nya fina handtag så känner jag att jag lika gärna kan passa på att uppdatera garderoben i hallen som är i direkt anknytning till köket (tror det kan bli snyggt att matcha med krom!). Knoppar är mycket billigare än handtag så det kommer ändå inte synas någon skillnad på hålet i plånboken. Jag behöver fyra stycken knoppar till min garderob så jag går till sektionen för knoppar i shoppen och väljer att filtrera på alla som innehåller krom och får se att det ska finnas 24 stycken och nästan direkt hittar jag en klockren kombination – Knoppen Loop som är en liten läderstrap finns i svart med krom för 109 kronor styck. Kan det bli bättre ihop med mina handtag som är i exakt samma kombo?!

Hela kalaset blir 4816 kronor och nu är det bara att sitta och vänta till tisdag när leveransen kommer. Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *