Perfect getaway till Steam Hotel

Bor du i Stockholm och vill unna dig själv en avkopplande helg? Du har redan testat The Lamp i Norrköping, lyxa med frukost på Grand Hotel på Blaiseholmen och är sugen på något nytt och lyxigt. Då är Steam Hotel i Västerås den självklara destinationen. Hotellet är ett gammalt ångkraftverk och Ess Gruppen, som även äger Ystad Saltsjöbad och Falkenberg Strandbad, har tagit tillvara på den industriella känslan i byggnaden till fullo.

18 underbara våningar + mer

Bara en dryg timmes bilfärd från Stockholms innerstad en tisdag är vi framme vid Mälarens strand och möts av en ståtlig byggnad i klassisk industriell anda, men utan att känna att man blir skitig om händerna. I den luftiga entrén känner man sig direkt välkommen och det märks att någon med god personalkännedom har trimmat detta team av medarbetare som tar hand om oss gäster. I entréplan finns grillrestaurangen Chamberlin som huserar även frukosten. I samma plan finns ytor för mys framför brasa likväl som bordtennis (där de traditionella bordsnäten bytts mot läder). Det är mörkt i foajén och det tillför en lyxig tung känsla till hela interiören. De tre hissarna tar oss upp till både rum som terass på våning 8 och 18. Alla i sällskapet är rörande överens om att det här håller hög internationell standard, inte minst som man lyckats skapa en atmosfär som gör att de allra flesta hotellgäster glider över golven i tofflor och morgonrock. Underbart!

Rummen är byggda i samma stil som övriga hotellet, modern industrialism och vi, som fått ett rum på våning 9 med utsikt över Mälaren kunde inte vara nöjdare. Vi får enkelt plats med två extra sängar bredvid dubbelsängen och det finns ändå gott om utrymme för hela familjen. Rummet är vackert utan att bli dysfunktionellt. Topp 5 familjerum på hotell, helt klart.

Restaurang för den som gillar mat

På kvällen beger vi oss mot grillrestaurangen Chamberlin för att mätta vår hunger och denna restaurang gör nog ingen besviken. En tydlig, enkel och prisvärd meny där goda val av råvaror ackompanjeras av en drink och dryckeslista i klass med de bättre dito i Stockholm. Servicen är utomordentlig och även vi som småbarnsfamilj känner oss väldigt välkomna. Maten går relativt snabbt att få in och att döma av de övriga borden så är det många som tagit del av den föreslagna 3-rättersmeny som finns att välja. Vi väljer den grillade kycklingen till barnen och en varsin köttbit till oss vuxna. Priserna ligger lågt jämfört med Stockholm eller vad sägs om en stor entrecote med färskpotatis och vit sparris med tillbehör för under 300 kronor. Mycket nöjda lämnar vi restaurangen för att lätta på det uppdämda behovet av att släppa loss myror i rumpar och spring i ben.

En trappa upp från restaurangen finns utrymme för spel och lek. En mini-biograf, ett par speldatorer, gamla tivolispel och en stor portion snygg inredning gör att vi med barn under 6 år lätt slår ihjäl en timme innan energin åter börja tryta. Vi tar oss då ner igen och installerar oss framför den vackra brasan vars skorsten måste mäta 20 meter invändigt i lokalen innan den hittar ut i friska luften. Stämning är lugn, behaglig och gemytlig och här känner man sig lyxigt hemma.

Bada med kidsen

För dig som inte uppfyller kravet om att samtliga i sällskapet fyllt 16 år får tyvärr skippa den uppenbart uppskattade spa-miljön som hotellet erbjuder, men det finns något för oss också. Ett par gångar inne i hotellet leder oss till Kokpunkten, ett actionbadhus som faktiskt är i samma byggnad. På morgonen efter frukost beger vi oss hit och ungarna är mer än nöjda, och nästan utslagna 4 timmar senare. Även vi vuxna känner oss ganska klara med denna getaway och myser hela vägen hem igen.

Tack Västerås och tack Steam hotel. Vi kommer garanterat tillbaks!

Boka enkelt via deras egen sajt: https://www.steamhotel.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *