Pizza till lunch 2.0 hos 1889 Fast Fine Pizza

Redan för ett par år sedan började jag undra när hamburgertrenden skulle börja visa svagheter, men den har,  likt bostadspriserna i Stockholms fortsatt växa utan tecken på överhettning. Sedan hamburgarnas intåg har liknande maträtter fått egna restauranger med 2.0-koncept. Först kom Meatballs med endast köttbullar på menyn, sen var det dags för Kebab som flera olika gjort lyxvarianter av och nu är det alltså dags för pizza. What took you so long?

Har du vägarna förbi Mood Gallerian i Stockholm, oavsett om det är lunch- eller middagstid så är 1889 Fast Fine Pizza värd ett besök. Ingenting har nämligen lämnats åt slumpen på den här pizzerian (red anm: kan vi kalla den pizzeria verkligen?).

Ett par kliv in i den dunkla restaurangen möts vi av motljuset från fönstren som vetter mot Mäster Samuelsgatan. Lokalen andas verkligen det bästa av 2017 med en blandning av sekelskiftesdetaljer, svart tak, graffiti och en kombination av marmor och smideskonst av titan-liknande kulör. Frågan är om den otroligt stora pizzaugnen, som självklart eldas med ved, är hjärtat i lokalen eller om det är musiken ur högtalarna? Musiken ja, värd ett par ord bara den, är ett samarbete med Soundtrack your Brand och ska enligt utsago med hjälp av sensorer anpassa låtval och volym efter hur atmosfären inne i lokalen just nu indikerar att den behöver. En typ av musikrobot alltså som sitter och lyssnar på gästerna, känner in och återkopplar med toner anpassat efter känslan. Spännande!

Nu var det ju äta vi skulle göra och det ska vi såklart också få. Vi kommer fram till menytavlan som är enkel och krånglig på samma gång. Med fantastiska råvaror vill man också visa att man inte säljer Vesuvio och med det kommer lite krångligare engelska än undertecknad är van att läsa inom mat, men efter att ha varit på denna restaurang kan vi intyga att det inte spelar någon roll vilken pizza du väljer, de är goda allihop.

Första gången jag var där beställde jag deras Prosciutto Manchego och vad kan gå fel med en pizza som innehåller parmesan, fantastisk lufttorkad skinka och flakes av manchego? Ingenting. Men vi vill ändå slå ett slag för White Pizza, något din kvarterspizzeria inte hunnit anamma ännu, nämligen en pizza som inte har tomatsås i botten. Gör dig själv en tjänst och testa deras King Potato för 105 kronor nästa gång och du får faktiskt just det, en pizza med potatis på.

Sa vi att de har fräscha sallader, intressanta val av viner, öl och annat smått och gott också? Eller att de har de snyggaste take-away-boxar vi någonsin sett?

Besök 1889 Fast Fine Pizza på Mäster Samuelsgatan 18 eller kolla in deras meny här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *