Ny bil med privatleasing

Äntligen fick jag OK hemifrån att börja titta på en ny bil och jag sa till sambon att det kan ta lite tid att hitta rätt. När jag väl börjat titta bland de märken vi köpt tidigare insåg jag att jag måste ifrågasätta om det verkligen är smartast att köpa bilen med lån som vi gjort förut eller om det kan vara dags att titta på privatleasing som alla pratar om?

Privatleasing bättre x2

Jag ville gå till botten med hur privatleasing fungerar innan jag blir kär i någon bil och riskerar att bli besviken, så jag googlade privatleasing och hittade jamforleasing.se direkt och där fanns allt på samma sajt. Först läste jag på hur de ser på privatleasing, vad jag ska förvänta mig och vilka fallgropar som finns. I mitt fall är avtalslängden inget problem (36 månader) och inte heller att det finns en begränsning i mil då bilen mest skall gå korta sträckor i Stockholm. För att testa deras system ordentligt ville jag sätta upp en kravbild på vilken typ av bil jag söker, och den får inte kosta mer än 4 000 kr i månaden. Mina krav blev Kombi, max 4 000 kr/månad och antalet bilar som matchar det är 24 stycken varav Volkswagen Passat, Peugeot 508 SW och Toyota Avensis blev mina favoriter och alla dessutom rejält under budgettaket!

Jag besökte varje modellsida för att läsa mer om bilarna och om det fanns tillval att göra, lite blandade möjligheter fanns men inget som var avgörande för mitt köpbeslut. Och nu börjar jag använda sajtens tjänster för att hjälpa till med nästa steg. Jag begärde in offert på samtliga bilar inklusive försäkring för att få en tydligare bild av vad det kommer kosta mig i månaden. Pristillägget för försäkring varierade mellan 250 – 395 kronor per månad. Här föll Toyotan ut ur mitt val då jag kände att bilen inte riktigt motsvarar mina förväntningar på känsla (ej av prisskäl). När jag fått tillbaka offerterna använde jag deras bokningssystem för att boka provkörning av bilarna (såå mycket bättre än att göra det direkt på handlarnas egna sidor). Jag fick direkt ett SMS där det stod att återförsäljaren skulle återkomma inom kort med svar på min önskade tid och 30 minuter senare hade jag fått båda provkörningarna bekräftade.

Jag privatleasar min nya bil!

Efter att ha träffat JBil och provkört den underbara Peugeot 508 SW och senare prispressaren Volkswagen Passat hos VW Kista var det nu dags för överläggning och ett beslut. Storleksmässigt och funktionalitet så skiljer det väldigt lite mellan bilarna, priset däremot nästan en tusenlapp i månaden och det blir svårt att sälja in hemma när jag själv inte känner att Peugeoten riktigt har några fördelar mot Passaten.

Tre bilar blev tillslut en Volkswagen Passat 1,4 TSI Sportcombi för 3 290 kronor i månaden inklusive försäkring och vinterhjul. Om jag inte gör något dumt med den här bilen så kommer det vara den i särklass billigaste bil jag någonsin haft. Leverans om 2 veckor dessutom!

Jag kan varmt rekommendera jamforleasing.se för dig som letar privatleasing. Så enkelt och smidigt att ha allt på samma ställe och dessutom få hjälp med både offert och provkörningsbokning. Tumme upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *