Recension av icha icha i Mall of Scandinavia

ichaicha är rätt på så många sätt. Tänk att äntligen få inleda en text om ett nytt restaurangkoncept så. ichaicha som hunnit öppna på tre ställen i Stockholm (Mood Gallerian, Kista Galleria, Mall of Scandinavia) är nytänk och modernt på flera sätt på samma gång.

Bra och rätt råvaror som gör skillnad
Grundarna Oskar Andersson och Niclas Sellebråten beskriver det så bra själva. Det saknades helt enkelt en restaurang med mat som var både snabbt serverat och tillagad av djur- och naturvänliga råvaror. I samarbete med Fällman Kött och Närke Slakteri återkommer fantastiska köttråvaror som är både lokalt producerade och med en extra tanke ägnad åt djuren. Tillsammans med köttet blir du serverad grönsaker som de allra flesta tillagar hemma allt för sällan. Kombinationen av rätterna och att varje val i menyn innehåller antal kolhydrater gör att du enkelt kan kombinera en rätt och samtidigt ha koll på ditt energiintag.

Sous Vide gör att det kan gå fort
Som den matlagningsnörd jag är vet jag när jag ätit en maträtt som varit tillagad Sous Vide (red anm. tillagad i lågtempererat vattenbad med sluttemperatur som bestående temperatur). Hos ichaicha är mycket av köttet sannolikt tillagat sous vide där sämre styckdetaljer som högrev, fransyska och bog blir mört och kan serveras ala minute till maträtten. Denna metod blir avgörande för att kunna hålla en hög, jämn kvalitet och att samtidigt hålla tempo i serveringen.

Så, vad är det för fantastisk mat som serveras på ichaicha?
Konceptet är tydligt inspirerat från Asien med nudlar, teriyaki och färska grönsaker i något som vi placerar i Poke Bowl-segmentet. En standard rätt innehåller 3 enkla val från dig som gäst. Du väljer en bas (ris, nudlar eller zucchini), ett protein (nöt, fläsk, kyckling, vegetariskt (tempeh) eller lax) och en sås varav teriyaki verkar vara storsäljaren. Utöver dessa tillval kommer du serveras broccoli, diverse andra grönsaker och hackade nötter. Och smaken, ja den är underbar varje gång!

Tre favoritkombinationer:
Bas: Zucchini, Protein: Nötkött, Sås: Spicy Sour
Bas: Ris, Protein: Tempeh (SÅÅÅ goda!), Sås: Spicy Sour
Bas: Nudlar, Protein: Kyckling, Sås: Teriyaki

Betyg: Väl värt att äta till både lunch som middag!

Läs mer och hitta restaurangerna hos ichaicha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *