Restaurang Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia, skrytbygget som öppnade för nästan två år sedan har mognat till och de koncept som kändes svaga inledningsvis har antingen bytts ut eller korrigerats. För mig som besöker gallerian nästan en gång per vecka är det uppskattat att se att såväl centrumledning som butiker har en hög ambition och uthållighet.

I MOS, som det förkortas, finns idag 39 restauranger och caféer, varav den största, O’learys är en jätteanläggning med såväl minigolf som bowling. Många koncept är kvar från starten och en av favoriterna är La Pasta Veloce.

Temat går igen från 1889 Fast Fine Pizza med skillnaden att det istället för Fast Fine här kallas Slow Food Fast. På La Pasta Veloce ska du förvänta dig italienska pasta-klassiker med en stor portion genuinitet och lite twist. Råvarorna är noga utvalda och pastan tillverkas i restaurangen varje dag för att skapa bästa möjliga smak. Lunchfavoriter som Pasta Bolognese och Carbonara är fantastiska i sig, givetvis med Parmegiano Reggiano och ruccola som topping. I carbonaran är den svenska skinkan ersatt med italiensk kokt dito och i bolognesen har köttfärsen fått koka sig smakrik i en buljong av bland annat rött vin.

Varje vecka kryddas menyn av italienska varianter på favoriter som risotto Maestro, en udda rödvins-stänkt risotto med entrecote och skogssvamp. Det är precis lika gott och mättande som det låter.

Bäst gör sig La Pasta Veloce på lunch på vardagar faktiskt. Varför det? Jo då kompletteras din beställda rätt av ett salladsbord som håller bra lunchklass. Välj mellan bönröror, nybakat pizzabröd, ruccolasallad och flera goda såser. Prismässigt ligger La Pasta Veloce i en bra nivå med en start strax under hundralappen och den dyraste rätten kostar runt 150 kronor. Väl värt för ett hantverk som numera beställts ett 20-tal gånger under de många luncherna här.

Inredningen känns rätt i tiden med plåtbrickor som en hörnsten i serveringen. Restaurangen har plats för cirka 60 sittande och det är ett behagligt tempo på allt från servering till ombytlighet bland gäster.

Betyg: Väl värt en omväg för lunchen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *