Sunwing Kallithea Beach Lollo Bernie

Det bästa av det bästa för barnfamiljer. Alla som rest med barn vet hur viktigt detaljer är för en lyckad helhet och det är få charterresor som innehåller exakt allt, men den här recensionen, av Vings Lollo & Bernie hotell på Rhodos, Sunwing Kallithea Beach är en av världens bästa för familjen som önskar avkoppling, upplevelse och en underbar semester.

Vi blev rekommenderade av någon som vet
När vi hade fått vårt andra barn började vi scanna charterbyråerna efter resorts som kunde tänkas vara trevliga för en två veckorssemester. I ett samtal med en bekant kom det fram att det bara fanns ett enda ställe i Medelhavet att åka till, nämligen Lollo & Bernie på Rhodos. Familjen vi blev rekommenderade av har spenderat senaste 15 somrarna där, dessutom i samma rum. De avslutar innevarande resa med att boka nästa års för att säkerställa att få samma rum. Det i sig är ett gott betyg!

När vi reser söker vi ett antal grundfaktorer som måste uppfyllas. Längden på flygresan måste betala sig i hur bra hotell och dess omgivning är. När denna resa planerades är det alltså medelhavet och flygresan är under 4 timmar vilket får anses som kort oavsett hur denna variabel skall värderas. Utöver detta söker vi ett hotell som har upplevelser för barn och föräldrar dag som kväll och att restaurangutbudet är tillräckligt bra för att kunna stå värd för merparten av de tillfällen som skall ägnas intag av mat.

Vad får man på Sunwing Kallithea?

Sunwing Kallithea är ett av få hotell som varje år är med i toppen bland familjefavoriterna och vi är inte förvånade. Hotellet och dess område är mycket stort och två väldigt stora poolområden finns inne på komplexet. Hotellet i sig är placerat på en lång strand som är av privat karaktär då hotellet ligger relativt avlägset från Rhodos stad. Utöver poolområden finns gott om aktiviteter för barn i alla åldrar. Vid varje pool finns små byggnader som rymmer mini-förskolor med allt från pyssel till lego. I perifirin av hotellet finns stor fotbollsplan med konstgräs, minigolfbanor, tennisbanor, mobilt nöjesfält med allt från hoppborg till tuff-tuff-tåg. Kvällen inleds med fördel på en After Beach i hotellets huvudbyggnad där även shower spelas fem dagar per vecka.

Hotellet har gradvis utvecklats till ett typiskt All Inclusive-hotell där du nästintill förutsätts lägga till för detta vid bokningen då endast två restauranger erbjuder a la carte. Maten som erbjuds håller inte riktigt högsta kvalitet men varje dag har ett nytt tema och de flesta i sällskapet hittar något de gillar vid varje måltid.

Tips vid val av rum för småbarnsfamiljen

Lollo-bernie-suite
Lollo och Bernie Suite med privat terass

Vår mest avgörande lärdom under våra vistelser här är att valet av hotellrum gör skillnad för vilken typ av semester du får uppleva. Det erbjuds en mängd olika rum på hotellets fem huvudområden, från den mindre lägenheten till större familjesviter med privata pooler. För barnfamiljer med barn i åldrar under 8 år kan vi varmt rekommendera rumstypen Lollo & Bernie Suite då den garanterar poolnära rum i markplan med privata terasser med staket (underbart med småbarn som har spring i benen utan simkunnighet). Väl inne på rummet hittar du de välkända figurerna Lollo & Bernie på väggarna, en mängd leksaker, sällskapsspel och gott om utrymme för 4-5 personer. Placeringen i Helios innebär att rummet sällan är mer än 3 minuters promenad från något hörn av hotellet.

Rum för familjen med äldre barn

För familjen med äldre barn kan vi varmt rekommendera att välja Royal Family Suites som du hittar i området Poseidon. Området ligger i en något lugnare del av hotellet och utsikten är fri mot havet över en klippvägg från de flesta rum. Rummen i sig är stiliga och nyrenoverade och har gott om sällskapsytor. Utanför rummet finns en privat terass, dock utan möjlighet att stänga till. Inte att rekommendera för de minsta semesterfirarna med mer spring i benen än omdöme då havet endast är 10 meter från rummen.

royal-family-suites
Royal Family Suites har en underbar terass med stor sällskapsdel

För att enklare kunna orientera sig på hotellet innan ditt besök har vi valt att lägga till nedan karta från Vings sajt. Utöver poolbarer och de tre restaurangerna finns även konceptet JOS (Juice och Smoothies) utanför huvudentrén där tillgång till bland annat dagsfärskt bröd och Häagendazs-glass finns. I anslutning till entrén finns även en välsorterad Supermarket som är välbesökt och omtyckt. I den har vi hittat allt vi kan tänkas behöva exkluderad god Vanilj Yoghurt:)

Prismässigt under högsäsong har vi betalat cirka 30-35 000 kronor per vecka inklusive All Inclusive med två vuxna och två barn i åldern 2-4 år.

Vi har spenderat totalt 3 veckor på hotellet och kommer fortsätta återkomma årligen!

Karta Sunwing Kallithea Beach

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *